Točím Šišku

by Eatmeat

Už jste slyšeli o bistru Točím šišku? Pokud ne, měli bychom to rychle napravit!

Točím šišku vzniklo spojením Michala Španěla tady z Eat meat a našeho dodavatele Patrika z Řeznictví u Bobra. Na začátku všeho byla láska k dobrému jídlu a pití, která je prostě nehynoucí, a tak z ní vznikají jen samé dobré věci. Třeba i ten nejlepší kebab v Ostravě!

Obsah:

Taky tolik milujete kebab jako my? A nepřijde vám líto, že se v Ostravě a okolí omezuje pořád jen na jídlo, které si dáte při večerní jízdě domů z party? Přesně tahle myšlenka totiž stála na začátku celého bistra. A tak jsme se rozhodli roztočit pořádnou šišku z kvalitních surovin, kterou si budete moci dát na oběd i večeři.

Jak šiška vznikla?

Na jednom z našich tradičních setkáních, kde jsme opět diskutovali o tom, co bychom rádi někde poblíž ochutnali, vznikla právě šiška. Ten nejlepší kebab jsme kdysi ochutnali v Berlíně a od té chvíle nám nedal spát. Proto jsme se tam vydali znovu, a potom pro jistotu i na druhou stranu do Vídně, abychom načerpali potřebnou inspiraci a pak to po našimi potunili – takže víc masa a méně zeleniny, však to znáte.

Točíme šišku

V Točím šišku můžete ochutnat náš jedinečný kebab, jehož podobu jsme pilovali několik měsíců. Je v něm hodně hodně kuřecího masa, které nakládáme do speciální směsi koření a pak ho vertikálně grilujeme.

Vybrat si k tomu můžete jednu ze tří omáček, díky nimž budete mít pocit, že je svět opravdu hezké místo k žití. Jako základ jsme pro vás vytunili chilli, česnekovou a bylinkovou omáčku, ale v nabídce najdete také kari a ajvar.

Nesmíme zapomenout ani na fritovanou zeleninu, rajčata a cibulku, které v kebabu přece jen hrají důležitou roli. Naštěstí se nám podařilo najít kvalitní lokální dodavatele, na které se můžeme spolehnout. Na závěr do šišky přidáváme fetu a bylinky z Beskyd. Sbíhají se nám sliny, jen o tom mluvíme…

Do boxu nebo v pečivu?

Naši šišku podáváme hned ve třech variantách, a to klasicky v pečivu, v malém boxu nebo velké misce. Do boxu a misky poté přidáváme také pečené brambory nebo rýži, která vás v kombinaci s celým základem prostě dostane. Každá varianta je jiná, ale božská, takže si ji můžete dopřát klidně i několikrát za týden, třeba jako my.

Tentokrát máme něco i pro vegetariány

Asi vás to překvapí, protože jsme takoví milovníci masa, ale tentokrát jsme do nabídky zařadili také vegetariánskou verzi z hlívy, která je úplně stejně dobrá jako klasika. No fakt! Takže, milí vegetariáni, jste u nás vítáni!

A to ještě stále není všechno

Baví nás přetvářet recepty tak, aby se daly dát na šišku a pěkně roztočit. Občas tak najdete v nabídce i nějaký speciál šišky. Pozor, mizí ale docela rychle, tak nezapomeňte Točím šišku sledovat na Facebooku a Instagramu, aby vám nic neuteklo.

Aby vám po šišce nesušilo, vybrali jsme pro vás i skvělé nealko i alko nápoje. Třeba Něco jako limonády nebo piva z lokálních pivovarů.

Kde to máme dál roztočit?

Prozatím nás najdete v centru Ostravy kousek od Stodolní, šiška má u vás ale takový úspěch, že začínáme přemýšlet také nad rozvozem.

V plánu máme i další pobočky, aby vám byla šiška ještě blíž a mohli si ji dopřát kdykoliv dostanete chuť na něco dobrého. Klidně nám napište, kde byste si nás přáli mít.

Máme otevřeno vždy od pondělí do pátku, tak se k nám stavte a ochutnejte kebab tak dobrý, že se vám zatočí šiška.

Komentáře

*Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a zpracováním vašich údajů.